Lägerhelg

Självförsvar för kvinnor: lägerhelg

Självförsvarsskolan är sedan flera år Sveriges största utbildare inom personlig säkerhet för kvinnor. Vår grundkurs ”Självförsvar för kvinnor” har blivit landets mest välbesökta självförsvarskurs för tjejer. Nu tar vi konceptet ytterligare ett steg genom ett erbjuda en gedigen helhetsupplevelse inom ämnet. En utmanande, upplysande och underhållande självförsvarshelg i skärgården. Hela 20 workshops och 2 övernattningar, där fokus hela tiden kommer ligga på den personliga tryggheten.

Lägret arrangeras 18-20 maj. Samling fredag 18/5 18:00 i Självförsvarsskolans lokaler på Hantverkargatan 22 i centrala Stockholm. Därefter sker gemensam transport till lägerplatsen. Självförsvarsskolan har för ändamålet hyrt en stor gård i skärgårdsmiljö. Med charmiga byggnader, rymliga sovsalar och gemensam matsal. För den som känner sig manad finns även stor bastu och enskild badplats att tillgå. Lägervistelsen avslutas söndag 20/5 kl 17:00 med återsamling utanför Självförsvarsskolans lokaler.

Inga förkunskaper krävs inför lägret och all nödvändig utrustning tillhandahållas på plats. Alla deltagare får sängplats i våningssängar i någon av sovsalarna. Personalen sover i separat byggnad. Toalett och dusch finns tillgängligt dygnet runt och för ev blöta kläder finns flertalet torkskåp.

Lägerhelg full av Krav Maga - Självförsvarsskolan

Ur innehållet:

– riskanalys – när i vardagen är jag som mest sårbar?
– preventivt agerande – exempel på trygghetshöjande åtgärder
– grundläggande självförsvarstekniker
– åskådareffekten –  hur bryter jag den?
– säkerhetshjälpmedel – genomgång av olika överfallslarm och sprayer
– scenarieövningar med säkerhetshjälpmedel
– scenarieövningar i löpspår
– självförsvarsträning i mörker (nattetid utomhus)
– filmvisning (ämnesrelaterat)
Teoretiska genomgångar kommer att kombineras med praktiska övningar.

Dessutom finns flertalet frivilliga sociala aktiviteter:
– grillafton
– filmvisning
– kanotpaddling
– bastubad
– m.m 

Om instruktörerna

Självförsvarsskolans personal är vald med omsorg. Vid lägret närvarar både kvinnlig och manlig personal. Samtliga instruktörer är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och kampsportsförbundet. Självförsvarsskolans personal har överlag stor erfarenhet av att bemöta människor som utsatts för våld eller övergrepp. Flera är dessutom utbildade samtalsstödjare inom brottsofferjouren. För att läsa mer om Självförsvarsskolan och vår personal, klicka här.

PRIS: 1 699 kr.

I lägeravgiften ingår:
– 2 övernattningar
– 20-talet workshops
– samtliga måltider (frukost, lunch, middag)
– försäkring
– snygg träningströja

Välkommen att kontakta oss om eventuella frågor.