SJÄLVFÖRSVAR FÖR KVINNOR

En utmanande och upplysande heldag med trygghetshöjande teori, taktik och träning.

Självförsvarsskolan är Sveriges i särklass största utbildare inom personlig trygghet. Varje år utbildar vi hundratals tjejer och kvinnor över precis hela landet. Önskar du boka en självförsvarskurs av rang är det till oss du ska vända dig.

Vår självförsvarskurs för kvinnor har arrangerats i över 7 år och utgör originalet för den svenska marknaden. Kursen har genomförts av tusentals kvinnor i alla åldrar och varje kursomgång leds utav erfarna pedagoger med ändamålsenlig autktoriret. Instruktörsgruppen på Självförsvarsskolan består av både män och kvinnor, utbildade inom kampformer och självskyddsystem som Krav Maga, Defendo, MMA, POLKON, osv. Merparten av instruktörerna har samtidigt egen våldserfarenhet genom ämnesrelaterade yrken som poliser eller ordningsvakter.

Kursen genomförs under en intensiv heldag och består av hela 7 h trygghetshöjande teori, taktik och träning. Inga förkunskaper krävs och inget sällskap behövs. Även om det blir allt vanligare att kompisgäng eller hela familjer deltar, så kommer de flesta deltagarna fortfarande ensamma. Under en kursdag byter du träningspartner frekvent och utmaningen anpassas efter deltagarens förkunskaper och förutsättningar. En lägsta åldersgräns är bestämd till 12 år. Någon övre åldersgräns finns inte.

Kurser inom Krav Maga för kvinnor på Självförsvarsskolan

UR INNEHÅLLET

§ RISKANALYS
När är jag som mest sårbar?

§ PREVENTIV SÄKERHET
Förebyggande trygghetsåtgärder

§ SÄKERHETSHJÄLPMEDEL
Genomgång av överfallslarm och sprayer

§ ÅSKÅDAREFFEKTEN
När inträffar den och hur bryts den?

§ FÖRFÖLJD
Hur agerar jag om någon följer efter mig?

§ SJÄLVFÖRSVAR
Effektiva och lättlärda tekniker

§ REALISTISKA SCENARIER
Scenariebaserade övningar

§ STRESSTRÄNING
Övningar under simulerad stress/rädsla

§ ÖVA MOT MÄN
Övningar mot manliga figuranter

§ JURIDIK
När får jag använda våld?

Pris: 850 kr

OM INSTRUKTÖRERNA

Självförsvarsskolans instruktörer är landets i särklass mest erfarna inom ämnet. En grupp pedagogiska män och kvinnor som tillsammans har utbildat flera tusen kvinnor. Instruktörerna är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Merparten har civil yrkesanknytning till ämnet genom arbeten inom polisen eller säkerhetsbranschen. Flera är erfarna samtalsstödjare med mångårig bakgrund från Brottsofferjouren. Sammantaget finns stor erfarenhet av att bemöta människor som utsattas för våld eller övergrepp.

Träningsmässigt besitter personalen stora kunskaper inom nödvärnsvåld, laga befogenhet och tredjepartsskydd. Instruktörerna är utbildade inom kampformer som Krav Maga och Defendo. Flera har även mångårig bakgrund inom kampsporter som MMA och boxning.

 Kurser våren 2020
Stockholm – Lördag 25/1
Norrköping – Söndag 1/3
Stockholm – Lördag 7/3
Västerås – Söndag 8/3
Helsingborg – Lördag 28/3
Malmö – Söndag 29/3
Örebro – Lördag 18/4
Göteborg – Söndag 19/4

Stockholm – Lördag 25/4
Stockholm – Lördag 30/5
Umeå – (datum kommer)

 

 

Klicka på önskat kursdatum för mer information.

Det är bättre att gå kursen men aldrig behöva kunskapen, än att behöva kunskapen men aldrig ha gått kursen