OM OSS

Självförsvarsskolan

Sveriges största utbildare inom självförsvar och personlig säkerhet

Självförsvarsskolan Krav Maga - Nödvärn - Laga befogenhet

Självförsvarsskolan startades i Stockholm sommaren 2012 av en grupp poliser, ordningsvakter och brottsofferstödjare. Utvecklingen har varit konstant, idag bedrivs verksamheten över nästan hela landet och omfattar ett flertal olika verksamhetsgrenar.

Utbudet är lika stort som varierat och består av bland annat  gruppträning, personlig träning, kurser, seminarier och träningsläger. Vi har även utvecklat ett i sammanhanget unikt Brottsofferprogram.

Självförsvarsskolan har genom åren gjort otaliga medieframträdanden och medverkat i ett stort antal artiklar, reportage och tv-inslag.

Skolan är placerad på Hantverkargatan på Kungsholmen i centrala Stockholm, men utbildar myndigheter, företag och privatpersoner över precis hela landet.

OMDÖMEN FRÅN VÅRA KUNDER

"En mycket intressant och givande kurs. Kompetenta och lyhörda lärare. Trevlig, lättsam och varm atmosfär trots det bitvis obehagliga ämnet. Bra mix av teori och praktik, omtanke och humor!"

Gunilla P, kursdeltagare

"Professionell, pedagogisk och erfaren personal som med trygg hand leder dig igenom verklighetstrogna övningar. Stort värde för pengarna och du får så mycket mer än själva kursen"

Evelina L, lägerdeltagare

"Jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lärt mig tekniker och förhållningssätt som gjort mig betydligt mer förberedd att försvara mig själv eller andra"

Christian R, elev gruppträning

"Gick kursen tillsammans med mina tonårsdöttrar, varav den ena var väldigt orolig innan. Men Självförsvarsskolans instruktörer fick henne att känna sig trygg. Vi fick ett oerhört professionellt och sympatiskt bemötande"

Sabina, kursdeltagare

"Mycket professionell handledning i teori och praktik. Jag är efter denna kurs betydligt mer förberedd"

Sara M, lägerdeltagare

"Har provat flera utbildare men Självförsvarsskolan är helt klart det bästa stället jag tränat på. Väldigt kompetenta och professionella instruktörer"

Lennie S, elev gruppträning

"Riktigt bra instruktörer som har mycket kunskap och erfarenhet i ämnet. Fick svar på alla frågor och känner verkligen att det var en lärande upplevelse"

Elisabeth, kursdeltagare

Vår personal

Krav Maga - Självförsvarsskolan

Skolans personal är vald med omsorg och har alla ett brinnande intresse för att stärka, stödja och skydda människor som varit utsatta för brottslig handling. Instruktörerna har alla gedigen bakgrund inom kampformer som Krav Maga, Defendo, MMA och boxning. Samtliga är utbildade och licensierade av Svenska Budo- & Kampsportsförbundet.

Instruktörsgruppen består utav både män och kvinnor. Merparten har civil yrkesanknytning till verksamheten genom arbeten som polis, ordningsvakt, kriminalvårdare eller personskyddsväktare. Flera av instruktörerna har även mångårig bakgrund inom Brottsofferjouren.

BLI INSTRUKTÖR?

Frågor & Svar

Vad betyder egentligen Krav Maga?

Krav Maga betyder ”närstrid” på hebreiska.

Hur länge har Självförsvarsskolan funnits?

Skolan startades 2012 som en ideell idrottsförening. Verksamheten var begränsad till Stockholm och bestod då enbart av gruppträning i självförsvar och Krav Maga. Idag 2018 bedrivs merparten av verksamheten i företagsregi och sträcker sig över precis hela landet.

Vad skiljer självförsvar från annan kampsport?

Först och främst är självförsvar ingen sport. Det finns inget tävlingsmoment. Inga regler och således ingen domare. Det handlar istället om ett kampsystem. Inom självförsvar fokuserar vi på allt som rör den personliga tryggheten. Taktisk teori, juridisk skolning, samt effektiva försvar mot obeväpnade och väpnade angrepp.

Hur många tekniker har ni i ert system?

Ett 60-tal. Jämför det med exempelvis traditionell Krav Maga som har mellan 1200-1400 tekniker. Vi satsar istället på högprocentslösningar.

Hur många olika träningsnivåer erbjuder ni?

Vi erbjuder gruppträning på tre olika nivåer. Nybörjare, fortsättare och avancerad. För att säkerställa elevernas kunskaper finns 5 olika kunskapsnivåer, vilka fastställs genom teoretiska och praktiska tester (jämförbart med gradering).

Hur många instruktörer har ni?

Självförsvarsskolan har ett 15-tal utbildade instruktörer, där är alla verksamma på sin fritid. Instruktörsgruppen består av både män och kvinnor. Åldrarna varierar från 21 till 49 år.  Merparten arbetar som poliser, ordningsvakter, kriminalvårdare, etc.

Jag har tränat Krav Maga tidigare, måste jag börja i en nybörjargrupp?

Inte nödvändigtvis. Är dina kunskaper färska är du välkommen att träna i fortsättargruppen.

Tillämpar ni någon åldersgräns?

Ja, 15 år. Målsmans tillstånd krävs dock.

VI UTGÅR FRÅN STOCKHOLM MEN GENOMFÖR UPPDRAG ÖVER PRECIS HELA LANDET