OM OSS

Självförsvarsskolan

Sveriges största utbildare inom självförsvar och personlig säkerhet

Självförsvarsskolan Krav Maga - Nödvärn - Laga befogenhet

Självförsvarsskolan startades i Stockholm sommaren 2012 av en grupp poliser, ordningsvakter och brottsofferstödjare. Utvecklingen har varit konstant, idag bedrivs verksamheten över nästan hela landet och omfattar ett flertal olika verksamhetsgrenar.

Utbudet är lika stort som varierat och består av bland annat  gruppträning, personlig träning, kurser, seminarier och träningsläger. Vi har även utvecklat ett i sammanhanget unikt Brottsofferprogram.

Självförsvarsskolan har genom åren gjort otaliga medieframträdanden och medverkat i ett stort antal artiklar, reportage och tv-inslag.

Skolan är placerad på Hantverkargatan på Kungsholmen i centrala Stockholm, men utbildar myndigheter, företag och privatpersoner över precis hela landet.

OMDÖMEN FRÅN VÅRA KUNDER

"En mycket intressant och givande kurs. Kompetenta och lyhörda lärare. Trevlig, lättsam och varm atmosfär trots det bitvis obehagliga ämnet. Bra mix av teori och praktik, omtanke och humor!"

Gunilla P, kursdeltagare

"Professionell, pedagogisk och erfaren personal som med trygg hand leder dig igenom verklighetstrogna övningar. Stort värde för pengarna och du får så mycket mer än själva kursen"

Evelina L, lägerdeltagare

"Jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lärt mig tekniker och förhållningssätt som gjort mig betydligt mer förberedd att försvara mig själv eller andra"

Christian R, elev gruppträning

"Gick kursen tillsammans med mina tonårsdöttrar, varav den ena var väldigt orolig innan. Men Självförsvarsskolans instruktörer fick henne att känna sig trygg. Vi fick ett oerhört professionellt och sympatiskt bemötande"

Sabina, kursdeltagare

"Mycket professionell handledning i teori och praktik. Jag är efter denna kurs betydligt mer förberedd"

Sara M, lägerdeltagare

"Har provat flera utbildare men Självförsvarsskolan är helt klart det bästa stället jag tränat på. Väldigt kompetenta och professionella instruktörer"

Lennie S, elev gruppträning

"Riktigt bra instruktörer som har mycket kunskap och erfarenhet i ämnet. Fick svar på alla frågor och känner verkligen att det var en lärande upplevelse"

Elisabeth, kursdeltagare

Vår personal

Krav Maga - Självförsvarsskolan

Skolans personal är vald med omsorg och har alla ett brinnande intresse för att stärka, stödja och skydda människor som varit utsatta för brottslig handling. Instruktörerna har alla gedigen bakgrund inom kampformer som Krav Maga, Defendo, MMA och boxning. Samtliga är utbildade och licensierade av Svenska Budo- & Kampsportsförbundet.

Instruktörsgruppen består utav både män och kvinnor. Merparten har civil yrkesanknytning till verksamheten genom arbeten som polis, ordningsvakt, kriminalvårdare eller personskyddsväktare. Flera av instruktörerna har även mångårig bakgrund inom Brottsofferjouren.

BLI INSTRUKTÖR?

Frågor & Svar

Vad betyder egentligen Krav Maga?

Krav Maga betyder ”närstrid” på hebreiska.

Hur länge har Krav Maga funnits?

Krav Maga utvecklades av Imi Lichtenfeld på 1930-talet, men systemet togs i bruk av israeliska försvarsmakten under 1960-talet. I dag finns KM över hela världen och används av militärer, poliser och säkerhetspersonal i många länder.

Vad skiljer Krav Maga från annan kampsportsträning?

Först och främst är Krav Maga ingen sport. Det finns inget tävlingsmoment. Inga regler och således ingen domare. Det handlar istället om ett kampsystem. Där den civila varianten fokuserar på effektivt självförsvar. Obeväpnade angrepp, väpnade angrepp, samt angrepp av flera motståndare.

Finns det flera inriktningar av Krav Maga? Och vilken/vilka lär ni ut?

Vi lär ut den civila varianten. Men kommer framöver även lära ut den polisiära.

Är det Krav Maga man träninar inom svenska försvaret?

I början av 2000-talet blev KM det officiella närkampssystemet inom Försvarsmakten. I dagsläget har man dock utformat ett eget system som är inspirerat av Krav Maga.

Hur många tekniker har ni i ert system?

Ett 60-tal. Jämför det med exempelvis traditionell Krav Maga som har mellan 1200-1400 tekniker. Vi satsar istället på högprocentslösningar.

Hur många nivåer finns det inom Självförsvarsskolan?

Vi har inget graderingssystem i den bemärkelsen. Men fem olika kunskapsnivåer. K1-K5.

Hur många instruktörer har ni?

Ett 10-tal. Därutöver ett nätverk av instruktörer från andra system och klubbar, som kommer och gästinstruerar.

Jag har tränat Krav Maga tidigare, måste jag börja i en nybörjargrupp?

Inte nödvändigtvis. Är dina kunskaper färska är du välkommen att träna i fortsättargruppen.

Tillämpar ni någon åldersgräns?

Ja, 15 år. Målsmans tillstånd krävs dock.

DÄR KUNSKAP GER TRYGGHET