Kundtjänst: 08-707 98 00 I info@sjalvforsvarsskolan.nu

Om Självförsvarsskolan

Självförsvarsskolan är Sveriges största utbildare inom självförsvar och personlig säkerhet. Skolan är placerad på Döbelnsgatan i centrala Stockholm men utbildar myndigheter, företag och privatpersoner över precis hela landet. Vår expertis ligger inom ämnen som självförsvar (nödvärn), konflikthantering, tredjepartsskydd och laga befogenhet. Vi arrangerar utbildningar, kurser, seminarier och föreläsningar.  
Självförsvarsskolan startades 2012 av en grupp poliser, ordningsvakter och brottsofferstödjare. Verksamheten karaktäriseras av att vara fullständigt prestigelös och består idag utav flera olika verksamhetsgrenar. Utbudet omfattar bland annat gruppträning i självförsvar (Krav Maga), PT-lektioner, kurser och seminarier. Skolan har medverkat i en mängd olika nyhetsreportage och artiklar. Klicka här för att se dessa.
Skolans personal är vald med omsorg och har alla ett brinnande intresse för att stärka, stödja och skydda människor som varit eller riskerar bli utsatta för brottslig handling. Instruktörerna har alla gedigen bakgrund inom olika kampformer som Krav Maga, Defendo, MMA och boxning. Samtliga är dessutom utbildade och licensierade av Svenska Budo- & Kampsportsförbundet.
Instruktörsgruppen består utav både män och kvinnor. Merparten har civil yrkesanknytning till verksamheten genom arbeten som polis, ordningsvakt och personskyddsväktare. Flera av instruktörerna har även mångårig bakgrund inom Brottsofferjouren. 
Vill du ansöka om att bli Självförsvarsinstruktör? Klicka här.

Frågor och svar

Vad betyder egentligen Krav Maga

Krav Maga betyder ”närstrid” på hebreiska.

Hur länge har Krav Maga funnits?

Krav Maga utvecklades av Imi Lichtenfeld på 1930-talet, men systemet togs i bruk av israeliska försvarsmakten under 1960-talet. I dag finns KM över hela världen och används av militärer, poliser och säkerhetspersonal i många länder.

Vad skiljer Krav Maga från annan kampsportsträning?

Först och främst är Krav Maga ingen sport. Det finns inget tävlingsmoment. Inga regler och således ingen domare. Det handlar istället om ett kampsystem. Där den civila varianten fokuserar på effektivt självförsvar. Obeväpnade angrepp, väpnade angrepp, samt angrepp av flera motståndare.

Finns det flera inriktningar av Krav Maga? Och vilken/vilka lär ni ut?

Vi lär ut den civila varianten. Men kommer framöver även lära ut den polisiära.

Är det Krav Maga man tränar inom svenska försvaret?

I början av 2000-talet blev KM det officiella närkampssystemet inom Försvarsmakten. I dagsläget har man dock utformat ett eget system som är inspirerat av Krav Maga.

Hur många tekniker har ni i ert system?

Ett 60-tal. Jämför det med exempelvis traditionell Krav Maga som har mellan 1200-1400 tekniker. Vi satsar istället på högprocentslösningar.

Hur många nivåer finns det inom Självförsvarsskolan?

Vi har inget graderingssystem i den bemärkelsen. Men fem olika kunskapsnivåer. K1-K5.

Hur många instruktörer har ni?

Ett 10-tal. Därutöver ett nätverk av instruktörer från andra system och klubbar, som kommer och gästinstruerar.

Jag har tränat Krav Maga tidigare. Måste jag ändå börja i er nybörjargrupp?

Inte nödvändigtvis. Är dina kunskaper färska är du välkommen att träna i fortsättargruppen.

Tillämpar ni någon åldersgräns?

Ja, 15 år. Målsmans tillstånd krävs dock.

Har du fler frågor eller vill anmäla intresse för någon av våra träningsformer?
Vänligen fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

*Förnamn

*Efternamn

*E-post

*Mobil

*Hur hittade du Självförsvarsskolan?

Meddelande

 

 

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...