Kundtjänst: 08-707 98 00 I info@sjalvforsvarsskolan.nu

Självförsvarsskolan i media

Här finner du nyhetsartiklar och tv-inslag där Självförsvarsskolan medverkat

2016-12-05, SUNDSVALLS TIDNING
Kvinnor tränade självförsvar – överfölls av män som slutprov
”Det var tufft, vi har lite skavanker men det var jättebra! säger Agneta Söderman som en av deltagarna. Kursdagen hölls av Självförsvarsskolan från Stockholm och den riktar sig till kvinnor äldre än 15 år.”

2016-03-26, EXPRESSEN
Kvinnorna slår tillbaka efter överfallslarmen
”Upprepade larm om våldtäkter och överfallen i Östersund, nu vill allt fler kvinnor lära sig att slå tillbaka och skydda sig mot mäns våld. På Självförsvarsskolan i Stockholm har man tvingats sänka åldersgränsen från 18 till 13 år för att kunna ta emot fler oroliga tjejer. – Jag är alltid rädd om jag rör mig ute sent, rädslan begränsar mig. Det är en trygghet att få lära sig hur jag ska agera om något händer, säger Mika Troell, 16”.

2016-01-30, METRO
Allt fler köper självförsvarsprodukter 
”… Stefan Sandrén är instruktör på Självförsvarsskolan i Stockholm där man regelbundet testar sprayer och larm. Han arbetar även med brottsofferfrågor och personsäkerhetsarbete. Enligt Stefan ger många av produkterna en falsk trygghet, vilket kan bli farligt. – När det gäller sprayer ser vi helt klart en risk att det kan vändas mot den som attackeras och blir ett brottsverktyg…”

2015-12-07, DN
Mordet på Ida Johansson försatte Upplands Väsby i sorg
”… Självförsvarsskolan drog direkt i gång kurser i självförsvar för kvinnor. – Det blev förmodligen också ett sätt att bearbeta sorgen, en slags tröst. Så länge ingen var gripen för mordet var rädslan på riktigt. Kunde det hända igen?…”

2015-09-12, LOKALTIDNINGEN UPPLANDS BRO
Privatperson anlitar Självförsvarsskolan 
”… För mig känns det angeläget att kursen vänder sig till både killar och tjejer, för det är absolut inte bara tjejer som kan råka illa ut. En del av kursen kommer därför att bli mer tjej- respektive kill-inriktad då vi helt enkelt delar upp oss i två hallar, förklarar Nina. Hon berättar vidare att hon tog kontakt med Självförsvarsskolan och att man kom överens om ett bra upplägg – till ett fantastiskt bra pris…”

2015-09-01, SVT NYHETER
Självförsvar lockar efter Väsbymordet
”Efter överfallsmordet i Upplands-Väsby ökar intresset för självförsvars-kurser. Intresset är särskilt stort bland grannkommunerna. Efter att en 21-årig kvinna i Upplands-Väsby hittades mördad vid ett löpspår förra veckan har trycket på självförsvars-kurser ökat kraftigt…”

2015-08-25, EXPRESSEN
Efter mordet: Fler går kurser i självförsvar
”… Stefan Sandrén, instruktör vid Självförsvarsskolan i Stockholm, håller delvis med om att mer fokus skulle behöva läggas på till exempel värdegrundsarbete i skolorna. – Jag tror att man skulle kunna komma åt många fall där killar utsätter tjejer för tjatsex eller andra typer av våldtäkter. Men överfallsdåden tror jag är svåra att komma åt alls, det handlar om så pass sjuka personer som begår de brotten, säger han…”

2015-08-24, DN
Väsbykvinnor går kurs i självförsvar
”… -Klös, skrik, bli arg, bli riktigt galen. Tryck in ögonen, bit och låt samtidigt som en rabiessmittad hund. Tänk inte på er storlek, för då har ni redan förlorat. Självförsvarsinstruktören Stefan Sandrén talar med hög och bestämd röst till de över 70 tjejerna och kvinnorna som sitter i mitten av sporthallen vid Upplands Väsby centrum…”

2015-08-15, TIDNINGEN ”VI I VÄSBY”
Lär ut självförsvar i Väsby
”… Intresset för att utbilda sig i självförsvar har ökat explosionsartat den senaste veckan, särskilt bland tjejer. Föreningen Självförsvarsskolan har nu erbjudit sig att hålla gratis kurs i Väsby för den som känner behov av det. Kommunen bistår med lokaler…”

2015-08-14, PRESSMEDDELANDE UPPLANDS VÄSBY KOMMUN
Självförsvarsskolans säkerhetsutbildning för kvinnor
”… Gensvaret för Självförsvarsskolans erbjudande om kostnadsfri säkerhetsutbildning för kvinnor har blivit över förväntan. Den ursprungliga satsningen innebar två halvdagskurser med 40 platser vardera, totalt alltså 80 bokningsbara platser. Men, på mindre än två dygn har över 200 anmälningar inkommit…”

2015-08-13, AFTONBLADET-TV
Allt fler vill testa självförsvar

2015-08-11, AFTONBLADET-TV
Efter överfallsmordet – rekordmånga vill lära sig självförsvar
”Självförsvarsskolan nämns i en paneldiskussion. Från studion berättar de att skolan fått över 100 nya förfrågningar sista veckorna…”

2015-08-11, SVERIGES RADIO
Själförsvarsskola öppnas i Upplands Väsby
”… Upplands Väsby upplåter nu en lokal för att tjejer och kvinnor som vill känna sig tryggare ska kunna gå dit och ta kurser i självförsvar. Maria Röstberg, chef för fritidsavdelningen Upplands Väsby kommun, säger dock att det på sikt kommer krävas mer för att skapa trygghet…”

2015-08-01, AFTONBLADET
Efter mordet: Enormt intresse för självförsvar
”… över 100 personer har anmält intresse till en kurs de senaste dagarna. Skolan har bestämt sig för att erbjuda en gratis självförsvarskurs i Upplands Väsby.”

2015-08-10, DN
Efter överfallsmordet: Rekordmånga vill lära sig självförsvar
”Självförsvarsskolan vid Odenplan i Stockholm har de senaste dygnen överösts med förfrågningar från personer som vill anmäla sig till kurser i självförsvar. Många av dem bor kring Upplands Väsby, där en 21-årig kvinna hittades mördad vid ett joggingspår på onsdagskvällen i förra veckan…”

2015-01-28, AFTONBLADET-TV
Experternas bästa tips på självförsvar
”Reporter från Aftonbladet besöker Självförsvarsskolan för att ta reda på vad som verkligen fungerar…”

2014-08-31, TIDNINGEN ”MITT I STOCKHOLM”
Nu strömmar tjejerna till utbildning i självförsvar
”… Självförsvarsskolan har till exempel mörkerträningar där man kan få lära sig ta sig ur gruppöverfall. – När man blir riktigt rädd och stressad så stiger pulsen snabbt. Många får tunnelseende, hörseln faller bort och finmotoriken försvinner. Då är det otroligt viktigt att man kan agera instinktivt, säger Stefan Sandrén.”

 

 

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...